Moederdag knutselideeën

Dag lieve kinderen van het 5de leerjaar,

Aanstaande zondag 10 mei is het moederdag. Normaal knutselen we elk jaar samen een mooi cadeautje in elkaar voor jullie schatten van mama's. Helaas is het dit jaar anders.
Toch wil dit niet zeggen dat je niks kunt doen. Hieronder verzamelden we een aantal knutselideetjes die makkelijk uitvoerbaar zijn met materiaal dat je thuis hebt liggen. Heb je zelf nog een veel beter idee? Dan mag je dat natuurlijk ook uitvoeren.

Nog een tip: Mama's houden van uitslapen, rust en ontbijt op bed. Je zult dus extra vroeg uit de veren moeten wanneer jouw mama meedoet met de ramadan ;-)

Idee 1: Een exclusieve mama-complimenten bokaal 

Spreekt en leest jouw mama liever in haar eigen taal? Schrijf dan de complimenten ook in die taal.

Idee 2: Kraslot moederdag-kaart
Het filmpje is in het Engels. Daarom staan de stappen hieronder in het Nederlands nog eens duidelijk uitgelegd.


Dit heb je nodig:
  • 1 soeplepel afwasmiddel
  • 1 soeplepel acrylverf (kleur mag je kiezen)
  • een kleine verfborstel
  • een wit waskrijtje
  • een kommetje om te mengen
  • de moederdagkaart (zie afbeeldingen hieronder) of wat je zelf hebt gemaakt 
  • een muntstuk


Zo ga je te werk:
  1. Meng de soeplepel verf met het afwasmiddel in een kommetje. Zorg dat je goed mengt.
  2. Druk de moederdagkaart af of maak je eigen versie. Gebruik best iets dikker papier. Als je kiest voor de waardebonnen, dan schrijf je in elk hartje iets dat je graag voor je mama zou willen doen. Bv. de afwas doen, een massage geven, enz. Wees creatief! Kies je voor de andere kaart, dan schrijf je in elk hartje op waarom jouw mama de beste is.
  3. Als in elk hartje iets staat, neem je het penseel en schilder je voorzichtig over elk hartje. Zorg ervoor dat je mooi binnen de lijntjes blijft. Laat de hartjes drogen, en schilder er daarna nog een keer over, zodat je de tekst niet kan zien.
  4. Wanneer alles droog is, is jouw kaart klaar om aan je mama te geven! Ze kan nu met een muntstuk zichtbaar maken wat er onder de hartjes verborgen zit!




Idee 3: Verzin zelf iets!
Het mooiste cadeau is een cadeau dat je helemaal zelf hebt bedacht. Zolang het uit het hart komt en het met liefde is gegeven, kun je niet veel verkeerd doen.

Succes!

Reacties

Populaire posts van deze blog

5B: Inleefatelier Congo

Tip: 30-dagen teken challenge