Wat na de paasvakantie?


Dag lieve kinderen en ouders van het 5de leerjaar,

! Let op ! Verplichte opdracht onderaan het bericht!

Woensdag konden we in het nieuws vernemen, dat de maatregelen zijn verlengd tot 3 mei. Dit wil zeggen dat je maandag nog niet terug naar de klas mag komen. Vanuit het ministerie van onderwijs werd beslist dat we vanaf maandag allemaal digitaal les krijgen. Pre-teachen heet dat.

Je kan vandaag in je brievenbus een envelop vinden met nieuwe bundeltjes.  Heb je geen bundeltje in je brievenbus gevonden? Dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan. Contacteer dan je juf.

Bundeltjes?

Vanaf volgende week krijg je iedere dag een taak. In je dagbundeltje vind je een les wiskunde, spelling, Frans, Nederlands en Kwartierlezen. Bij een aantal lessen hoort een instructiefilmpje waar je wat meer uitleg van ons krijgt over het onderwerp. Deze 4 lessen zijn moetjes. Dus verplicht! Ben je sneller klaar en wil je graag nog wat meer werken? Kijk dan naar de magjes of werk in je spelletjesbundel. 


Filmpjes? 
Waar kun je nu deze filmpjes vinden? Wel, gewoon hier op de blog! Elke schooldag kun je hier 2 à 3
berichten terugvinden. Een bericht met alle filmpjes die je nodig hebt voor die dag, een bericht met de correctiesleutel van de vorige dag en eventueel een filmpje met een link naar onze Praatbox.

Praatbox?
2x per week heb je de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met de juffen. Voor het 5de leerjaar kan dit op woensdagvoormiddag (van 9u tot 12u) en op vrijdagnamiddag (van 13u tot 16u).
Tijdens deze live-sessie kun je vragen stellen over de leerstof die je niet goed begrijpt, iets vertellen waar je mee zit of gewoon je klasgenoten nog eens zien. Het is niet de bedoeling dat je 3 uur online blijft. Je kan kiezen binnen deze 3 uur wanneer je online komt. Heb jij nood aan een kort gesprekje van 10 minuten? Prima! Wil jij graag een halfuur jouw hele levensverhaal vertellen? Ook prima!

Praatbox is een online platform waar je geen account voor nodig hebt. Via de computer klik je gewoon op de link die hier op de blog verschijnt. Werk je met een gsm? Dan zul je eerst nog een app moeten downloaden. Wanneer je op de link op de blog klikt, zal er een stappenplan verschijnen van hoe en welke app je nog moet downloaden.

Deze live-sessie is een verplichte opdracht. Wij willen graag iedereen te zien krijgen en/of horen. Zien wij jou niet op de Praatbox verschijnen? Dan worden jouw ouders opgebeld om te kijken hoe alles gaat.

Hoe verbeter ik mijn werk? 
Iedere ochtend verschijnt er om half 9 stipt hier op de blog de correctiesleutel van het bundeltje van de vorige dag. Verbeter het met aandacht en probeer te begrijpen wat je fout deed. Begrijp je het niet zo goed? Zet een kruisje in de gepaste kolom op de beginpagina van je bundeltje. Dan weet je dat je tijdens het Praatbox-moment hier een vraag over moet stellen.

Opdracht!
De blog is een erg belangrijk communicatie-middel. Wij willen daarom graag eens kijken wie er de weg naar onze blog gevonden heeft. Plaats een reactie onder deze blog met jouw naam en een kleine boodschap. Kinderen die niet reageren, worden telefonisch gecontacteerd.

Rare tijden
Het zijn rare tijden momenteel. Ook voor de juffen is het een heel leerproces. Is er iets niet duidelijk of heb je een probleem? Contacteer dan je klasjuf. We zoeken graag samen naar een oplossing.

Groetjes,
         juf Topak, juf Elke, juf Ilse en juf Christine

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

5B: Inleefatelier Congo

Tip: 30-dagen teken challenge